Varna24.bg. След срещата със социалният министър Бисер Петков във Варна протестиращите отчетоха

...
Varna24.bg. След срещата със социалният министър Бисер Петков във Варна протестиращите отчетоха
Коментари Харесай

Майка от палатковия лагер във Варна: Ние сме една от най-увълчените общини, хората са студени

Varna24.bg . 

След срещата със социалният министър Бисер Петков във Варна протестиращите регистрираха минуси.

" Хора в неравностойно състояние бяха орязани с помощни средства, тъй като смъкнаха лимита. Очакваме въпреки всичко да се вразумят, чакаме да получим разбирането, че към този момент нямаме накъде. Всъщност нашият избор е или да загиваме дружно с децата си, или всички да се наредим пред консулствата и да подадем молби за чужбина.

Ако нещо не се промени в най-скоро време ние ще излезем с дейни протестни дейности и към този момент не се подвигаме единствено ние. Има хора, които яхат нашия митинг, не имам предвид тях. Има хора, които ни схващат. Искаме смяна в мисленето на хората в обществото и да не одобряват като чиста монета - това е врагът, а това е приятелят. Ние желаеме права за децата ни и за хората като нашите деца, сами в нищото.

Смятаме, че някои от обещанията ще бъдат изпълнени в период. Готови сме година, може и повече, да стоим на палатков лагер. Той е знак. Дори да не ни видите тук, не значи че ни няма. Ако тази палатка не издържи, ще купим друга. Ние сме потвърдили, че сме устойчиви и търпеливи, само че се изчерпа това самообладание и ще си държим на думата и ще устоим до края.

Защото става дума за хиляди хора в България. Няма указател и отчетност, не знаем какъв брой са засегнатите във Варна. Знаете, че не всички регистрирани са същински инвалиди. Много е тъпо това, че тук във Варна не срещаме сериозна поддръжка, хората са някак студени и не са съпричастни, ние сме за жал една от най-увълчените общини ", показа през днешния ден Елеонора Хаджиева, майка на 22-годишен юноша с увреждания. 

Какво още показа тя, вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР